divendres, 16 de març de 2012

Dalsy, Apiretal o tots dos?


Suposo que el còctel de Dalsy i Apiretal per al maneig de la febre és tant antic com la pròpia pediatria. La por a la febre, ni és nova ni es propietat exclusiva dels pares. Molts cops els pares inicien el còctel antitèrmic aconsellats per algun professional sanitari. Però... és efectiva esta pauta?


La resposta és A MITGES.


Una recent publicació conclou que la combinació dels dos antitèrmics aconsegueix un millor control de la temperatura. El benefici varia de 0.5ºC a 1.5ºC a les 5-6 hores de la presa. Les conclusions de l’estudi les teniu en la següent taula:

Intervenció 1
Intervenció 2
A les <3h
de la presa
A les 4h
de la presa
A les 5h
de la presa
A les 6h
de la presa
Paracetamol i ibuprofèn en una mateixa presa o alternats cada 3-4h
Paracetamol
No diferència entre grups
No diferència entre grups
0,8°C menys amb la combinació
0,1°C menys amb la combinació
Paracetamol i ibuprofèn en una mateixa presa
Ibuprofèn
No diferència entre grups
0,6°C menys amb la combinació
1,1°C menys amb la combinació
1,3°C menys amb la combinació
Paracetamol i ibuprofèn alternats cada 3-4h
Ibuprofèn
No diferència entre grups
0,6°C menys amb la combinació
1,2°C menys amb la combinació
1,6°C menys amb la combinació

Com veiem el benefici del còctel per abaixar la temperatura és limitat.

Així doncs, recordeu que l’objectiu de tractar la febre és millorar el confort del nen, no disminuir la temperatura. Si el nen juga, salta i riu mentre té febre, no el mediqueu i encara menys l’emborratxeu amb un còctel  d’antitèrmics

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

1 comentari:

  1. Decreases with rising sheet thickness, which enlarge hole between two coils. A custom-designed thin movie sensors Boxers for Boys3 built-in within the binder is used to measure the sheet draw-in. Finally, in your models, all the time point out the need for welds utilizing a welding function or nomenclature. Chromate conversion can give your part electrical connectivity and supplies a primer layer to your part need to|if you wish to} paint. Anodizing can add a pop of metallic colour to your elements while also protecting them. We created an in depth information to resin substitutes for ABS, PC, PP, and other generally molded thermoplastics.

    ResponElimina