dilluns, 12 de març de 2012

De què esta feta la Coca-Cola?
La Food and Drug Administrarion (FDA), organisme que vetlla per la salut als Estats Units, ha alertat que estudis en animals han relacionat un dels additius de la Coca-Colai la Pepsi amb l'aparició de càncer.

El risc és baix, ja que una persona necessitaria beure més de 1.000 llaunes de Coca-cola o Pepsi al dia per ingerir la mateixa dosi de 4-MEI que es va subministrar a les rates de laboratori per produir-los càncer.


Davant esta advertència la quantitat de el 4-metilimidazol (4-MEI) es reduirà PERÒ només als refrescos produits a EEUU. De moment a Europa, mentre les autoritats sanitàries no diguin res, no hi haurà cap canvi.


Esta notícia alimenta encara més la "llegenda" sobre la composició de les begudes de cola. 


Segons wikipedia la Coca-cola és una barreja de sucre i olis als que se li afegeixen uns additius. 

Com a pediatre el missatge és: 
<< Una llauna conté unes 7 cullerades de sucre,  23 mg de cafeïna i 600 mg d'àcid fosfòric entre molts altres additius >>


El sucre s'ha relacionat amb obesitat i diabetis, la cafeïna ja ho sabeu, l'àcid fosfòric amb desmineralització òssia i malabsorció de ferro i sobre la resta d'additius cada dia en sabem coses noves


És difícil classificar un aliment com a saludable o insaludable (el que compta és la composició de la dieta). Però està clar que amb Coca-Coles o la Pepsis empitjorem la dieta. És això el que volem?

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: