dimecres, 14 de març de 2012

Quines galetes compro?


Este matí he anat al super a fer la compra. Quin paquet de galetes els compro als meus fills?

Si els ho pregunto em contesten que els “Dinosaurus” els agraden més (encara que no les hagin tastat); l’envàs és més atraient, els dinosaures estan de moda entre la canalla i a més la capsa conté uns cromos col·leccionables.

Com a pare, em fixo que els “Dinosaurus” estan avalats per l’Associació Espanyola de Pediatria.  Així que preu per preu... triem els “dinos”, no?

Abans dono la volta a la capsa i em fixo amb l’etiqueta nutricional.
Les dues galetes contenen la mateixa proporció de calories, hidrats de carboni i greixos. La diferència està en que els “Dinosaurus” contenen glucosa i els “Diet nature” polialcohols. Els polialcohos son un grup d’hidrats de carboni que no s’absorbeixen bé a nivell intestinal. Els trobem als xicles i a molts productes per a diabètics. En principi son preferibles a la resta de sucres simples, si bé, el seu consum en grans quantitats pot ocasionar flatulència i diarrea.

La meua opció, doncs ha estat “Diet nature”, no per què els dinos siguin insans sinó perquè els sucres simples que contene no ajuden a construir una dieta saludable.

Hi ha una forta associació entre el contingut de sucres de la dieta i la obesitat infantil. 


Relation between consumption of sugar-sweetened drinks and childhood obesity: a prospective, observational analysis DS Ludwig, KE Peterson The Lancet, 2001 

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: