dijous, 5 d’abril de 2012

El papa està a l'atur

 
Les previsions econòmiques per al 2012 a Espanya son esfereïdores: el  PIB caurà un 1,7% (serem més pobres) i 630.000 persones perdran la feina. La xifra d'atur se situarà al 24,3%. Un de cada quatre treballadors estarà a l'atur. 

I si ens toca a nosaltres, com ho explicarem als fills?

Perdre la feina i estar a l'atur és una situació difícil. És important que els nostres fills siguin conscients de les dificultats que travessa la família. Els hem de descriure la situació, les seues conseqüències i les possibles solucions. No hem d'esperar que els nens se n'assabenten a través  de les converses dels adults. Això nomes els ocasiona un neguit innecessari.

De l'atur cal explicar el que poden comprendre, sense tecnicismes (INEM, ofertes d'ocupació, entrevistes, hipoteques ...), si tenen por de quedar-se sense casa o sense cotxe....aleshores si que hem de donar més explicacions però sempre amb tranquil·litat i potenciant la resiliència 

Als pares ens toca descriure la situació tal com és, amb un vocabulari simple i desdramatitzant: "Papa ja no té treball, però amb tot el que sap, segur que el contractaran en un altre lloc". Llavors, els nens podran dir: "Papa està a l'atur, però sap com arreglar-ho".

Ànim a tots els que esteu passant per n'esta situació difícil.

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: