dilluns, 16 d’abril de 2012

Els deures escolars a debat.


Segons un estudi de l'Australian Institute of Family Studies (AIFS) durant l'educació de primària els deures escolars no milloren el rendiment acadèmic.

A n'esta conclusió han arribat els investigadores de la Universitat de Sydney després d'analitzar els expedients acadèmics de més de 10.000 escolars.  Només en els darrers anys de l'educació primària (11 i 12 anys), existeix una lleu relació entre deures i rendiment acadèmic. Altres estudis han arribat a conclusions similars  (Cooper el 2006

Mentrestant, a França, la Confederació de pares d'alumnes ha convocat una "vaga de deures" Segons la confederació, els deures accentuen les desigualtats socials i resten temps a altres activitats. 

De fet, els deures converteixen als pares amb professors particulars, una tasca que, per falta de temps o de coneixements els desborda i els obliga a contractar repassos.  La proposta és que els nens aprofitin al màxim el temps a l'aula, i que un cop finalitzades les classes, tinguin temps lliure per gaudir d'altres activitats.

Amb tot, els partidaris dels deures escolars afirmen que son una manera de fomentar els hàbits d'estudi i reforçar el que s'ha treballat a classe.


Com veiem el debat està servit, llàstima que a les argumentacions pesin més les opinions personals que l'evidència científica.

I vosaltres, que en penseu?


Data de publicació: 16 d'abril 2012

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: