dimecres, 11 d’abril de 2012

Els nens bilingües, son més espavilats?


Més espavilats no ho sabem, el que si podem afirmar és que els nens bilingües tenen més facilitat per realitzar diferents activitats al mateix temps, és el que conclou un estudi canadenc publicat a la revista Child Development.

L'estudi comparà la rapidesa en que nens monolingües en llengua anglesa i nens bilingües anglès-espanyol, anglès-xinès i anglès-francès responien a un determinat estímul

En què consistia la prova?

Els investigadors els ensenyaven unes fitxes on hi havia aminals o colors. Quan sortia la fitxa amb el color o animal indicat, el nen havia de prémer un boto.

Quins van ser els resultats?

Quan les fitxes mostraven només animals o colors tots els nens van prèmer el boto igual de ràpid. Però, quan les fitxes estaven barrejades i de vegades mostraven colors i altres animals, els nens bilingües van ser els més ràpids

La prova va permetre avaluar la funció executiva cerebral, que és l'encarregada de planificar i organitzar les nostres accions, una cosa així com el director d'orquestra del nostre cervell.

L'estudi no va analitzar si els nens bilingües tenien un millor rendiment escolar o altres avantatges derivades d'una funció executiva més àgil. Però està clar que ser bilingüe “espavila” la ment, i això no està gens malament.

Data publicació: 11 d'abril 2012
Darrera revisió: 18 d'abril del 2018

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: