dilluns, 26 de març de 2012

Nens i canvi d'horaQuè tal este matí?
Ha costat despertar-los, no?

Amb la primavera el dia s'allarga i arriba el canvi d'hora. La mesura, diuen que permet estalviar el 5% del consum elèctric (uns 300 milions d'euros). Per als pares son uns dies d'anar a dormir més tard i de cares de son pel matí. Com bé diu l'Associació Espanyola de Pediatria, els nens son un dels col·lectius als que més els costa adaptar-se al nou horari.

Segons els experts, el canvi d'hora, ocasiona en els més petits una sèrie d'alteracions com ara: dificultat per conciliar el son, somnolència diürna, inapetència, mal humor i irritabilitat.. i tot això pot  allargar-se més d'una setmana

Perquè això no passi hauríem d'intentar que l’adaptació fos lenta i progressiva.

Això s'aconsegueix, avançant uns deu minuts cada dia l'hora d'anar a dormir i la de despertar-los. Això durant la setmana prèvia al canvi d’hora.

Un cop fet el canvi d’hora, podem ficar-los a dormir uns minuts més tard i despertar-los també uns minuts més tard (si les preses del matí ens ho permeten).

En resum, el canvi d’hora  altera el ritme circadià, el meu consell és que aprofiteu estes  tardes tant llargues per anar al parc, fer activitats i cansar-los de valent. Ja voreu que bé dormireu, vosaltres i ells.

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: