dilluns, 2 d’abril de 2012

Com fer que es prenguin el xarop

young girl does not want to take her medicine
Com a pediatre i com a pare es desesperant vore com el teu fill necessita una medicina i et diu que no!  que no pensa obrir la boca!

Alguns pares, en clar acte de desesperació, aprofiten que el nen plora per a endossar-li el xarop. La conseqüència és que el nen s'escanya i amb un atac de tos acaba vomitant l´últim àpat.

No hi ha vareta màgica per a que el nen obri la boca, sabent això us dono un seguit de consells.

  1. Si sabeu que el xarop en qüestió no li agrada, comenteu-li al pediatre. Molts cops hi ha alternatives.
  2. Si el  barregeu amb el menjar o sucs. Dos advertiments. Vigileu que el fàrmac no s'hagi d'administrar amb dejú i segon, que el nen s'acabi tota la barreja.
  3. Si el nen es gran potser prefereix els sobres a les càpsules. Pregunteu-li davant del pediatre per tal que ell faci l'elecció.
  4. Millor utilitzeu una xeringa que una cullera. És més fàcil d'administrar, no es vessa tant fàcilment i podeu repartir la presa en petites xarrupades.
  5. Sigueu assertius. Encara que la decisió de prendre el xarop és vostra i no del nen,  durant la presa intenteu somriure i ser afectuosos. Eviteu les cares llargues, les amenaces i els plors.
  6. Reforçament positiu. Un cop pres el xarop, agafeu al vostre fill en braços i feliciteu-lo pel bé que ho ha fet.
  7. Si la situació us desborda. Pareu! No passa res per esperar una estona i tornar a intentar-ho

Estos son els consells que dono a la consulta i utilitzo com a pare. Segur que teniu els vostres propis trucs; els voleu compartir?

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: