dilluns, 1 d’octubre de 2012

Les distraccions al mòbil

Molts pares no s’ho pensen dues vegades abans d'usar el seu smartphone mentre tenen cura dels seus fills. Més enllà dels possibles efectes negatius que aquesta activitat pot tenir sobre la relació pare-fill, la distracció dels pares en redueix la seua capacitat d’atenció. 

Segons dades del CDC, durant el periode 2007-2010 s’observà un augment dels accidents ocorreguts en nens menors de cinc. Encara que no hi ha estudis que recolzin que aquest fet sigui degut a l'augment de l'ús dels dispositius mòbils, el nombre de smartphones va passar en el mateix periode de 9 milions el 2007 a més de 63 milions el 2010. Actualment (2012) n’hi ha més de 114 milions en actiu.


El que si sabem és que l'ús dels smartphones mentre conduim o caminem incrementa el risc de patir lesions, i de fet, moltes legislacions penalitzen el seu ús mentre es condueix Per tot plegat, és fàcil pensar que l´ús d’aquests dispositius mentre es té cura dels fills pot estar contribuint a l'augment del número d’accidents infantils.En resum, la propera vegada que consultéssiu el vostre smartphone penseu primer on està i que està fent el vostre fill, ni sigui cas que entre whatsapp i whatsapp us estigui encenen la casa.

Pediatre apassionat de les noves tecnologies i buscador infatigable de nous reptes.

0 comentarios: